Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Kone XP Air -hiiri

Manu Pärssinen

16.09.2022 klo 14.47 | Luettu: 2050 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Värejä, ei piuhaa
Maaliskuussa testasimme Roccat Kone XP -hiiren, eikä siitä juuri isompia vikoja löytynyt (artikkeli). Ihan kaikkien kouraan se ei välttämättä sopinut ja ylitsevuotavaista valomerta saattoi pitää liiallisena kikkailuna muuten kaikin puolin pätevässä pelihiiressä. Nyt Roccat on tuonut markkinoille XP:n langattoman version Airin ja samalla hintalappu on lähes tuplattu.


XP Air tulee yllättävänkin isokokoisessa laatikossa, joka mainostaa muun muassa sellaisia ominaisuuksia kuin “100+ akunkestoa, 5 LED-valoa ja 2 valojohdinta, 100 miljoonaa klikkausta, 16,8 miljoonaa väriä ja 19 000 DPI:n owl-eye-sensori”. Muutamia asioita on siis johdollisesta edeltäjästä muuttunut, siinä kun oli mm. 22 LEDiä ja 8 valojohdinta, ehkä Roccat on tuumannut että vähemmälläkin pärjää. Sensoritarkkuus ja klikkauskesto on pysynyt samana. Myös ohjelmoitavia painikkeita on sama, melkoisen ruhtinaallinen 29 kappaletta. Hiiri painaa vain 99 grammaa.

Laatikosta löytyy hiiren lisäksi kangaspäällysteinen “Phantomflex”-USB-C-kaapeli, pieni langaton lähetin, jonka saa hiiren pohjaan talteen sekä pikalataustelakka, johon hiiri menee pystyasennossa ja jossa lähetin normaalisti majailee. Täytyy kyllä sanoa, että paketin sisältö olisi voitu kompaktimminkin pakata, sillä tilan täyttää kaksi muovista elementtiä, jossa osaset olivat kiinnittyneinä. Vaihtotassuja mukana ei tullut, kuten langallisessa versiossa. Hiirtä lisävarusteineen saa muodikkaasti sekä valkoisena että mustana.

Pikalataustelakka on pohjaltaan 5 cm x 5 cm, halkaistun kuution muotoinen mötikkä, jonka etureunassa on USB-liitäntä langatonta lähetintä varten. Hiiren pohjasta valitaan, käytetäänkö 2,4 Ghz langatonta yhteyttä vai Bluetoothia (kumpikin siis onnistuu) ja myös hiiren pohjassa sijaitsevaa parituspainiketta hetken pohjassa pitämällä hiiri tunnistuu ja homma alkaa toimia - tosin laiteohjelmistojen päivitys vei jopa tuskastuttavan pitkään. Bluetoothia käytettäessä pitää toki käydä myös parituksen toisen osapuolen asetuksissa. Myös telakan pohjassa on koko laitteen kiertävä hohkaava LED-valaistus, jota ilmankin olisin voinut olla, mutta toki sen saa pois päältä ja tämähän on koko XP-hiirikaksikon “the juttu”.


Niistä valoista puheenollen, asennuttuaan XP Airin käden alle jäävä, himmeästi läpinäkyvää muovia oleva osasto alkaa hohtaa heti kaikissa sateenkaaren väreissä, muistuttaen muun muassa vedenalaista neon-maailmaa. LED-valoista pitävä voisi väittää hiirtä futuristisen kauniiksi, enkä väittäisi vastaan. Hiiri myös lopettaa vilkkumisensa kiitettävän nopeasti, kun siihen ei koske. Samoissa väreissä hehkuu myös Krystal 4D wheel -rulla.

Pidin jo XP:n tuntumasta, painikkeista ja sutjakasta liukumisesta, eikä Air muuta sitä asiaa, että ainakin omaan kouraani kyseessä on oikein mukavan tuntuinen (ja aika perinteisen muotoinen) pelihiiri, josta löytyy enemmän painikkeita kuin monella meistä on koskaan tarvetta. Määrähän perustuu isolta osin peukalon alla olevaan Easy-Shift[+]-painikkeeseen, joka antaa kaikille napeille kaksi toimintoa. Löysin niistä hyötyä myös pelien ulkopuolella, kun opettelin käyttämään copy-paste-toimintoja painikkeiden kautta. Rullan tuntuma on ainoa asia, josta voisin käyttökokemuksessa hieman valittaa, se jäi kakkoseksi päivittäisessä käytössäni oleville kilpailijoiden hiirille. Ehkä tottumus on toinen luonto.

Roccat lupaa hiirelle yli 100 tuntia peliaikaa (2,4 Ghz yhteyttä käytettäessä), mitä käytännössä oli mahdotonta tarkasti testata. Se mainittu mainospuhe tuntui kuitenkin pitävän paikkansa, että 10 minuutin latauksella sai taas koko työpäiväksi virtaa. Hiirtä voi toki myös toki käyttää piuhalla, kun sen nappaa lataustelakasta hiirulaiseen kiinni. Tämän osalta ei siis ole huolen häivää.

Softana Windowsissa toimii perinteisesti Roccat Swarm. Se on isohko, mutta monipuolinen ja kohtuullisen suoraviivainen ohjelmisto, eikä mieluisten väri- ja näppäinasetusten kliksuttelu vie kauaa. Asetusprofiileille on viisi paikkaa ja niille kaikille voi asettaa myös oman värin, joten hiirtä vilkaisemalla voi varmistaa, mikä on valittuna.

Testijakson aikana tein hiirellä muun muassa kuvankäsittelyä ja pelaamista. Olen tottunut työpöytäkäytössäkin vikkeliin hiiren liikkeisiin ja XP heitti hiiren kursorin käytännössä pienellä ranteen heilautuksella tuplamonitorien reunalta toiselle. Parempaa FPS-pelaajaa se ei minusta tehnyt, mutta ei pelivälinettä voinut missään vaiheessa syyttää virheistä, kyllä ne olivat käyttäjälähtöisiä.


Mutta että jep, 170 euroa. Siihen hintaluokkaan ei montaa hiirtä kuulu ja loikka esimerkiksi parikymppiä halvemmista kilpailijoista voi olla monelle liikaa, vaikka monet XP Airin ominaisuuksista parasta A-luokkaa ovatkin: Painikkeita riittää, samoin käyttöaikaa, pikalatausta ja yhteystapoja sekä valoja niitä haluaville monen monta. Mikäli PC-koneesi hohkaa kauttaaltaan samoissa sävyissä ja rahapussissa polttelee, saattaa XP Air olla sille juuri oikea kaveri.



Roccat Kone XP Air
Hintaluokka: 170 eur
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Hyper... Pelataanpa: Harvemmi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova