Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: theHunter: Call of the Wild - Revontuli Coast (PC)

Anne Kukkura

29.08.2022 klo 16.47 | Luettu: 3786 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Metsästysretki syksyiseen Suomeen
theHunter: Call of the Wildin viimeisin lisäosa vie Suomeen fiktiiviselle Revontuli Coastille eli Revontulirannikolle. Kartan vuodenaika sijoittuu sopivasti alkusyksyyn, kun revontulia on nähtävissä lähes koko maassa. Lehtimetsät ja niityt ovat vielä vehreitä, mutta keltaisia lehtiä voi jo nähdä ilmassa. Ilma on kaunis ja kuulas, sumuja ja sateita esiintyy, mutta auringonpaiste lämmittää vielä. Höysteenä punaisia tupia ja kotoisia eläinlajeja.

Tutuilla kulmilla


Tervetulleeksi meidät toivottaa metsänvartija nimeltä Oiva Reijo Ikävalko, joka on varsinainen persoona. Hän puhuu tehtävienannon lomassa mielellään perheestään, harrastuksistaan ja tietysti kaikesta siitä, mitä Suomessa ja Revontuli Coastilla voi nähdä ja kokea. Ikävalkon hahmon ääninäyttely on ymmärrettävää englantia höystettynä tukevalla suomiaksentilla.


Pelaaja saa Ikävalkolta kunnon rautaisannoksen Suomi-faktaa, kun käy päätehtävän osoittaman kierroksensa luontopolulla. Sivutehtävät ovat sitä pitkäaikaisempaa tekemistä: metsästäjän täytyy kaataa kultaluokituksen mukainen eläin joka lajia ja valokuvata myös yksi kappale kutakin. Lisäksi sivutehtävät vievät alueen korkeimmalle kohdalle ja erilaisille maamerkeille. Tehtävät pysyvät tunnelmaltaan mukavan kevyinä samalla, kun pelaaja pääsee nauttimaan näkymistä.

COTWin kartat ovat kaikki kooltaan suunnilleen 64 neliökilometriä. Tilaa on siis aina runsaasti, mutta Revontuli Coast onnistuu tuntumaan vieläpä kokoistaan suuremmalta. Näkötorneja ja nähtävyyksiä on erilaisia ja ilahduttava määrä taloja ja mökkejä edustaa myös metsästysmajoina. Majapaikka voi olla nyt myös laavu, mikä onkin autenttinen osa Suomen luonnonpuistojen maisemaa. Revontuli Coastilla nähdään vaihtelevaa, mutta kotimaisen näköistä maastoa. Pohjoisessa on tuntureita, matalaa ja vähäistä kasvillisuutta sekä suota ja kosteikkoa. Keskialueella havu- ja sekametsä on tiheämpää sekä maa niittyisempää ja vesistö lisääntyy etelään mentäessä, jossa odottavat kallioiset rannat ja saaristomaisempi miljöö.


Uutena juttuna useiden vesistöjen yli voi myös pikamatkustaa kätevästi venereiteillä. Revontuli Coast on vähemmän pusikkoinen kuin aikaisemmat Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittuneet, samankaltaisilla ekosysteemeillä varustetut kartat. Se tekee vaanimisesta vaikeampaa, kun luonnonmukaista näkösuojaa on vähemmän. Ilta- ja yöaikaan voi bongata taivaalla kauniita revontulia ja järvillä voi kuulla haikean kuikan huudon.

Roppakaupalla uusia eläimiä


Eläimistö on hyvin runsas ja metsälintuja ja vesilintuja on erityisen hieno kattaus niitä kaivanneille. Mukana ovat aikaisemmista kartoista tutut hirvi, sinisorsa, valkohäntäpeura, kanadanhanhi, ruskeakarhu ja ilves, sekä upouudet supikoira, metsäjänis, metso, teeri, riekko, pyy, kiiruna, tundrametsähanhi, merihanhi, telkkä, tukkasotka, tavi ja haapana. Tietenkin on syytä mainita, että osa näistä on vieraslajeja, mutta mielestäni nekin täydentävät kokemusta hyvin. Suurta osaa eläimistä tapaa jo päätehtävän varrella, josta on hyvin helppo antaa itsensä hairahtua niiden pariin omille seikkailuilleen. Olen tyytyväinen siihen, miten paljon lajeja on ja kuinka hienoilta ne näyttävät. Kartan ohessa ei julkaistu tällä kertaa uusia aseita, vaan olemassa oleva valikoima taipuu hyvin useilla eri kokoonpanoilla kartan eläimistöön käytettäväksi, etenkin kun niin suuri osa niistä sijoittuu vieläpä samaan aseluokkaan. Uutena varusteena pelaaja saa kuitenkin käyttöönsä naamioidun metsästyskanootin, jonka avulla vesilintujen metsästyksen voi laajentaa rantaa kauemmas. Lisäksi uusien siivekkäiden myötä niitä varten saa myös uusia kutsupillejä ja houkutuslintuja.


Oma suosikkikokoonpanoni aseiden osalta oli seuraava: Grelck Drilling Rifle 16 GA Birdshot -ammuksilla linnuille ja 16 GA Buckshot -ammuksilla ilvekselle ja supikoiralle, mukaan tietysti myös 9.3x74R Soft Point- ammukset nopeasti vaihtuviin tilanteisiin. Luokasta neljä ylöspäin kartan eläimille riittää .270-kivääri Polymer-Tipeillä tai Soft-Pointeilla ja koska mukana on aina kiva olla jousi, sellaiseksi käy vaikkapa hyvin lähietäisyyksillä sinnittelevä Razorback Lite CB-60, kokoelmalla kaikkia kolmea eri painoisia nuolia. Aseiden ja tarvikkeiden käyttämistä on helpotettu päivityksen yhteydessä valintapyörällä, johon aseet, ammukset ja tähtäimet asetetaan inventaariossa ja joka vedetään hiiren rullaa pohjassa painamalla esille pelinäkymässä. Koska aikaisempi numeronäppäimiin perustuva pikavalintasysteemi aiheutti usein erehdyksiä kokoonpanojen muuttuessa, nykymallin valintapyörä on todella kiva uudistus.

Ötökän elämää


Lisäosan kanssa samaan aikaan julkaistiin koko peliä koskevia päivityksiä, jotka korjasivat ja paransivat joitain osia pelistä. Toisaalta taas asioita meni taas tälläkin kertaa rikki, mikä oli odotettavissa edelliset julkaisut huomioiden. Varautua saa siihen, että pelivalikot saattavat muuttua yhtäkkiä toimimattomiksi ja samantapainen ilmiö on se, kun aseet ja muut käteen otettavat esineet kadottavat pelinäkymässä 3D-mallinsa ja animaationsa, jolloin niitä ei voi käyttää. Linnut tuntuvat välillä myös säikkyvän pelaajaa hyvin herkästi.


Muita uusia ja vanhoja, korjaamattomia bugeja ilmenee yhä, mutta toipa päivitys jotain lisäherkkujakin mukanaan: Dolby Atmos -tuki PC- ja Xbox One -pelaajille, uudistettu, kustomoitava heijastustähtäin, uudet, (valitettavan bugiset) .22 Conehead -ammukset Weapon Pack 1:n, 3:n ja Modern Rifle Packin omistaville sekä kokonaan uudistetun vesilintusysteemin. Siinä esimerkiksi eri lintujen käytöstä on eriytetty kullekin lajiominaisempaan suuntaan niin ilmassa kuin maassakin, kutsuhuutoja ja muita merkkejä laskeutumisesta on päivitetty ja yksittäisten lintujen ja parvien käytös eroavat myös toisistaan.

Näillä sekä muilla muutoksilla on saavutettu hyvä tasapaino parempaa ennustettavuutta ja haastavampaa, jokaiselle lintulajille omaleimaisempaa metsästyskokemusta. Yhdessä Revontuli Coastin lintulajien kirjon kanssa päivityksen ajoitus on täydellinen, mutta se koskee myös muiden karttojen vesilintuja. Lisäksi Great One-luokiteltavien eläinten lista sai jatkokseen mustakarhun, mikä tarkoittaa mahdollisuutta eeppisen suuren mörrikän löytämiseen. Mustakarhua ei tosin löydy Revontuli Coastilta, mutta hieno lisäys se on peliin joka tapauksessa.


Mustakarhusta päästään vielä kartan huvittaviin puoliin. Joissakin metsästysmajoissa on trofeina seinillä mustakarhuja, mikä on aika hupsua huomioiden juuri se, ettei niitä Suomessa ole. Sen lisäksi kartan paikkojen nimet ja nimeämistavat yleisesti ovat omituisia. Esimerkkinä pääalueet Valkeatunturi, Pihkametsä, Huopametsä, Siipikalliot ja ehkä Hiidensaaret vielä menettelevät, mutta näiden pienemmät alueet kuulostavat jo suuhun sopimattomilta: vaikkapa Tyynirotko, Nokkaselkä, Nokkasaari ja Koittomäki. Kielikin vaihtelee, sillä osa nimistä on suomeksi ja osa englanniksi. Väärin kirjoitetut suomenkieliset nimet pistävät silmään erityisesti, mutta osuvina tai hauskoina helminä kartan nimistöstä haluan mainita seuraavat: Rämeen (kyllä, tämä on varmaan vahinko), Troll’s crack, Rutakko, Lätäkkö ja Märkis.

Nimipuoli olisi voinut hyötyä konsultaatiosta joltakulta suomea hyvin kirjoittavalta, lisäksi pusikkoisuus siellä täällä olisi voinut tehdä hyvää sekametsien laitamilla. Lintujen säikkyminen tekee niiden metsästyksestä usein vaikeampaa, vaikka ei mahdotonta, jos kärsivällisyyttä ja taktista silmää on. Monelta muulta osin Revontuli Coast on hieno ja todella kiva kartta pelata. Suomalaiselle tämä Suomi-fantasia tietenkin uppoaa kuin häkä, joten pienemmät jutut saattavat valahtaa seulasta läpi. Hyvän mielen mittarilla lisäosa on kuitenkin korkealla ja siksi neljän tähden arvoinen.

Revontuli Coast maksaa 7,99 €.

Lyhyesti: Revontuli Coast on kiva ja mieltä lämmittävä katsaus Suomen luontoon ja metsästettävään eläimistöön.


V2.fi | Anne Kukkura
< Pelataanpa: Go Go Co... V2.fi testasi: Urban... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova