Tuorein sisältö

Lisää Haloa, Fablea ja Burnoutia

Toimitus

31.05.2009 klo 19.50 | Luettu: 4797 kertaa | Teksti: Toimitus

Laajennukset testissä


Halo 3 Mythic Map Pack


Assembly, Orbital ja Sandbox ovat ne uutuuskartat, jotka Halo 3:een Mythic Map Packin nimellä julkaistiin. Kyseessä on jo kolmas karttapaketti Xbox Liven suosituimpaan verkkopeliin - tai oikeastaan tällä kertaa kyse on vain karttapaketin puolikkaasta, vaikka karttoja onkin yhtä monta kuin Heroic ja Legendary Map Packeissa. Nyt testattu ensimmäinen kolmikko julkaistiin yhtä aikaa Halo Wars -strategiapelin kanssa ja paketin kakkososa tulee tarjolle yhtä aikaa Halo 3: ODST:n kanssa. Mythic Map Packin hinta on tuttuun tapaan 800 MS-pistettä, mutta aiemmasta poiketen, uuden paketin julkaisu ei johtanutkaan edellisen paketin ilmaisjakeluun.

Assembly on Halo 3:n toinen moninpelikartta, joka sijoittuu covenantien maaperälle, tällä kertaa Scarab-tehtaalle. Monitasoinen kenttä on symmetrinen ja tarjoaa paitsi hyviä kyttäyspaikkoja kiikarikiväärillä aseistautuneelle pelaajalle, myös tiivistä lähitaistelua sitä kaipaaville. Kentässä ei ole turhia kikkailuja, mutta ylemmillä kulkureiteillä liikkuvilla on turhankin helpot paikat napsia alatasolla liikkuvat kilpailijat päiviltä.

Avaruushissiin sijoittuva Orbital tarjoaa pitkiä rinnakkaisia käytäviä vaellettavaksi. Ahtailla käytävillä vihollinen pomppaa usein esiin kulman takaa äkkiarvaamatta ja kenttä vaatiikiin pelaajalta absoluuttisen tarkkaa tähtäyspeukaloa ja salamannopeaa liipasinsormea. Mythicin kolmesta kartasta Orbital on uudelle pelaajalle vaikein paitsi jatkuvasti kulman takana vaanivan kuoleman, myös toistuvan eksymisriskin vuoksi.

Paketin kolmatta karttaa Sandboxia on mainostettu täydelliseksi Forge-karttaeditorikartaksi ja tämä valitettavasti näkyy pelikokemuksessa. Loistavasti muokattavissa olevan kartan oletusversio on aukea ja yksitoikkoinen vailla tunnelmaa tai kunnollisen strategian kehittämismahdollisuutta. Sandboxissa pärjäävät kaukaa tarkasti ampuvat, sekä kulkuneuvoja hyvin hallitsevat. Sandboxiin voi Forgessa lisätä minkä tahansa peliobjektin ja ovatpa mukana ennakkoon hilpeyttä herättäneet golf-pallo, maakolo ja mailakin.

Kokonaisuutena Mythic Map Pack jätti minut Halo 3:n karttapaketeista kylmimmäksi vaikka oivaa hupia uudet kartat pitkästä aikaa verkkopeliin tuovatkin. Satunnaispelaajalle Mythic-paketti tietää kuitenkin tuskaista aikaa muiden karttasetin ostaneiden ollessa taitotasoltaan lähinnä ammatti-Halottajia.

2/5

Arvostelija: Matti Lintula



Fable II: See the Future


Jos Fable II:n toinen lisäosa on 560 MS-pisteen väärti, olisi alkuperäisen pelin hinnaksi voitu lyödä 399 euroa. See the Futuren ostamalla legendojen valitun lapsuudessa tapaama kauppias palaa Brimstoneen. Mies on valmis ojentamaan sankarille yksitellen neljä esinettä, jotka teleporttaavat hänet uusiin kohteisiin. Maagisen matkamuiston mustavalkomaailmassa sankarin on piestävä sinisiä, punaisia ja keltaisia kummituksia, joiden heikkous selviää ohjainta vilkaisemalla. Kirottu kallo vie sankarin korpeen, jossa pelaajan ei tarvitse käyttää hoksottimiaan ratkaistakseen erikoisten pukujen käyttöön perustuvia puzzleja. Colosseumin pienoismalli siirtää heeroksen Cruciblea tylsemmälle areenalle tappelemaan. Neljäs esine on Spheren näköispatsas. Käyttämällä sitä pelin läpäisyn jälkeen, sankari pääsee takaisin Sphereen kuulemaan lyhyen saarnan: "Fable III on varmaan tulossa, loppu". Voi kiesus.

See the Futuressa riittää niukin naukin tekemistä yhdelle istunnolle, mikäli pelaaja päättää etsiä kaikki keräilyesineet ja hankkia kaikki uudet archievementit. Varsinaisissa tehtävissä ei piisaa sisältöä kahden vessakäynnin väliin, ei vaikka limupullo olisi korkattu. Colosseum on vapaaehtoinen ja yksinkertainen huvitus, joten luulisi, että haastetta löytyisi edes hitusen, mutta kun ei: paras palkinto irtosi muutamalla yrityksellä noin 20 minuutissa. See the Futuren muutamasta lisäesineestä mainitsemisen arvoisia ovat lähinnä koiran ulkonäköön vaikuttavat juomat. Pelaajan on myös mahdollista pukea avatarinsa kuninkaalliseksi – minkä jälkeen hänen lienee tarkoitus nauttia visuaalisesta harmoniasta pyöriessään miljoonan rahan linnassaan, kun kaikki tekemisen arvoinen on kerran jo tehty.

1/5

Arvostelija: Jari Tapani Peltonen



Burnout Paradise: Ultimate Box


Burnout Paradise on jo käsite, kun puhutaan siitä miten peliä voidaan kehittää jälkikäteispäivityksillä ja -laajennuksilla. Alkuperäisen pelin jälkeen Criterion Games on lisännyt Burnout Paradiseen niin paljon jo pelkästään ilmaista sisältöä, että Jarkon alkuperäisiin pisteisiin voi huoletta lisätä 10-15 pojoa.

Ultimate Box ei ole niinkään lisäosa kuin uudelleenjulkaisu, jossa peruspeli on saanut kylkeensä laajennuspaketit Codename: Bogart, Codename: Cagney, Bikes Pack, Party Pack ja Update Pack. PS3-pelaajille lisätään vielä Trophy-tuki. Näillä eväillä Burnout Paradise muuntuu "ihan kivasta" ajelupelistä äärimmäisen hilpeäksi romuralliksi.

Kyseenalaista on tietysti, kannattaako Ultimate Boxista maksaa uuden pelin hintaa, kun käytännössä pohjalla on se sama vanha, johon on saatavana samat päivitykset. Ainoastaan Party Pack on erikseen maksullinen, mutta sen hinta ei oikein yksinään selitä alelaarista löytyvän alkuperäisen Paradisen ja täyshintaisen Ultimate Boxin eroa. Pääasia on kuitenkin, että itse peli on mainiota hupia ja päivittyy edelleen, joten jos UB:hen törmää kohtuuhintaan, säästää se ainakin pitkältä päivitysoperaatiolta.

4/5

Arvostelija: Mikko Heinonen

V2.fi | Toimitus
< Xbox Live Arcade -ka... OutRun heräsi henkii... >

Keskustelut (1 viestiä)

stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

06.06.2009 klo 10.03

Perhanan kun näitä artikkeleja ei löydä, kun yleensä V2-vierailu rajoittuu etusivulla ja keskustelualueella käymäilyyn. Näkyikö tämä etusivulla ollenkaan?

Anyway anyhow, näin aktiivi-Halo-pelaajan silmin annan Mythic map packille 5 tähteä ettäs tiedätte. Älkää kuunnelko Masan kasuaalihömppää (siis jos itse ette ole kasuaalihömppiä), vaan pistääkä rahanne likoon. On se sen arvoista.

-Assembly on ehkä paketin heikoin tai sitten en ole oikein vieläkään päässyt mapin kanssa sinuiksi. Mappi vaatisi hyvin sujuvaa liikkumista ja "tietoisuutta ympäristöstä", jotta siinä pärjäisi ja siitä nauttisi.

-Orbital on aivan loistava, pieni ja intensiivinen mappi, joka erikoisen rakenteensa takia eksyttää sen ~kaksi ekaa peliä.

-Tyksin jopa Sandboxin default-muodosta kympillä. Perinteistä Halo-mayhemia osin Brute-choppereilla, osin keskipitkänmatkan BR-työskentelyllä säestettynä.

-Sandboxista on jo nyt eri playlisteissä käytössä ~5-7 eri muokattua mappia. Käytännössä siis yhden 3 mappia sisältävän packin hinnalla saat matchmakingiin jopa 10 mappia lisää. Customit tietysti vielä erikseen.

Ostakee perkule! (tai sitten odottakaa ODST:tä, säästäähän siinä pennosen)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova