Tuorein sisältö

Pelataanpa: CD-i-laatua(?)

Mikko Heinonen

20.12.2020 klo 20.30 | Luettu: 4601 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Määritelmien häilyvyydestä


On kulunut yli neljä vuotta siitä, kun viimeksi paneuduin Philips CD-i:n ohjelmistovalikoimaan. Sen jälkeen kone on viettänyt aikaansa varastolaatikossa. Tarjolle kuitenkin tuli edullinen kasa pelejä, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Yllätyksekseni en edes vihannut näitä kaikkia.



Pelit: Tetris, Laserlords, Alien Gate

Uutta: Tykkää Pelataanpasta Facebookissa!

Pelataanpa-soittolista YouTubessa
Pelataanpa-pelien lista: https://tinyurl.com/pelataanpalista
Ylen Pelikonsolien kronikka: https://areena.yle.fi/1-50456255
Tilaa Skrolli + Retro Rewind: https://skrolli.fi/tilaa

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi pelasi: Aquano... V2.fi:n JOULUKISA 4 ... >

Keskustelut (3 viestiä)

the_jake

Rekisteröitynyt 06.02.2012

20.12.2020 klo 23.30 3 tykkää tästä

Tuo CD-i on kyllä erikoinen laite. Itsekin muistan sellaista joskus näpränneeni ja siitä jäi hyvin harrastelijamainen kokonaiskuva. Kaikki on ikäänkuin sinnepäin, mutta varsinkin softapuolella tökkii pahasti. Onko CD-i:n kaikkien pelien tuotantoarvot oikeasti noin syvältä?!? Okei tässä tuo Tetris vaikutti ihan ok-tasoiselta. Ei kai se ihme ole, jos laite floppasi, koska oli todella kallis. Samalla tuo RGB-kuva ja Wikipediasta tarkasteltuna laitteen speksit viittaavat siihen suuntaan, että tuosta olisi osaavissa käsissä voitu saada oikeasti irti jotain todella hienoa.

Kiitos videosta, näitä on mukava katsoa!
lainaa
Retroris

21.12.2020 klo 11.31

Kyllä, mukava näitä on katsella, kiitos taas. Mielenkiintoinen laite tuo Philipsin CD-i. Äänimaailma on hieno.

Puhuit videolla, että kun tämänlaisen koneen ottaa pitkän säilytyksen jälkeen esiin ja pistää virtoihin, saattaa olla ongelmia edessä. Pystyykö yleistämään, mitkä ovat yleisimmät viat näiden retrolaitteiden kanssa, mikä niistä pettää, kun ne pitkän säilytyksen jälkeen pelisessioon ottaa?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.12.2020 klo 11.47 4 tykkää tästä

Yleisimpiä ongelmia ovat varmasti mahdolliset emolevyn paristot ja (etenkin virtalähteiden) kondensaattorit. Tässäkin lienee jo timekeeper-piiri (eli Dallasin kellopiiri) tyhjä, koska oli palannut vuoteen 2000, mutta ei se tällaista käyttöä haittaa. Joissakin koneissa se on ihan dealbreaker.

Kondensaattorien eliniän varmistamiseksi koneita olisi hyvä starttailla välillä, että konkat täyttyvät eivätkä sitten omia aikojaan kuivahda. Tosin joissakin laitteissa (Amiga 600/1200, X68000 ym.) on niin huonot konkat että ne mätänevät itsestäänkin.

the_jake: Laitteen speksit olivat hienot silloin joskus 80-luvun alussa, kun sitä luonnosteltiin. Valitettavasti se viivästyi niin paljon, ettei se sitten enää ilmestyessään ollut ihmeellinen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova