Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Logitech G PRO X SUPERLIGHT -hiiri

Manu Pärssinen

08.12.2020 klo 11.08 | Luettu: 3627 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ken on heistä kaikkein kevein?
V2.fi:n Miia testasi jokin aika sitten (linkki arvioon) SteelSeriesin Aerox 3 -hiirikaksikon, joista toinen piti hetken aikaa hallussaan keveimmän langattoman pelihiiren titteliä. Reikäiset hiiret eivät kuitenkaan ole kaikkien mieleen, joten Logitech on tehnyt taikatemppuja ja julkaissut G PRO X SUPERLIGHT -hiiren, jossa keveys on saavutettu ilmeisen nerokkailla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla. Alle 63 grammaan pääseminen on melkoinen suoritus.


Kun on neljä vuosikymmentä tottunut siihen ajatustapaan, että painavampi pöytä on paremmasta puusta tehty ja vähemmän taipuisa, kädessä mukavasti lojuva veitsi on varmasti heppoisia syömävälineitä laadukkaampi, on ensikosketus G PRO X SUPERLIGHTiin hämmentävä. Sen keveyden yhdistää mielessään kympin hintaisiin kiinalaishiiriin, mutta nopeasti laadukkuus alkaa tuntua ja näkyä - kyllä tässä ovat suunnitteluinsinöörit painaneet pitkää päivää.

Ja onhan siinä keveydessä maalaisjärkeäkin. Kun tuntumaan tottuu, voi sitä ainakin paremman pelaajan käsissä uskoa siihen, että ne pienet tähtäinliikkeet tapahtuvat mikrosekunnin nopeammin, kun hiiren massa ei vastusta lainkaan. Alapintakin (ei siis pienet töpöjalat, vaan haluttaessa lähes koko alapinta) GPXS:ssä on niin liukasta PTFE-materiaalia, että langattomana, johdon kahleista vapaana se liikkuu kyllä pöydän pinnalla sukkelammin kuin mikään muu testaamani hiiri. Itselleni tästä pitäminen on vähän erikoinen tuntemus, sillä muistan vielä muutama vuosi sitten käyttäneeni hiiriä, joiden sisään pistin tarkoituksella lisää painoa.

Pakkauksessa tulee mukana hiiren lisäksi pieni Lightspeed-signaalin vastaanotin USB-porttiin liitettäväksi, lataus/tiedonsiirtopiuha (Micro-USB/USB), vastaanottimen jatkosovitin sekä muita pieniä lisätarvikkeita. Langattoman lähettimen saa hiiren sisälle talteen. Hiirirullan tuntuma on sekin kohtuullisen kevyt sekä selkeästi askellettu ja vasemmasta kyljestä löytyy kaksi lisäpainiketta vaikkapa DPI:n vaihtamista varten (kunhan asentelee sovelluksen). DPI:tä löytyy Logitechin HERO 25K -sensorista välillä 100-25400 DPI.

En väitä, että kovin pientä lägiä pystyisin havaitsemaankaan ja eri valmistajien välillä on verinen taistelu siitä, kenen langattomuusratkaisu on muita tehokkaampi. Razerin esittelemien kalvojen perusteella ykkönen nopeuden pitämisessä tasaisena on heidän Hyperspeedinsä, mutta ei Lightspeed varmasti merkityksellisen kauas jää. Molemmat niistä kommunikoivat hieman alle 1 Khz:n taajuudella. G Pro X:n huippukiihtyvyydeksi Logitech lupaa 40G ja huippunopeudeksi 400 IPS.


Kun hiiri on nyt ollut pöydälläni, sen keveyttä tulee silloin tällöin edelleen ihmeteltyä. Ehkä ero ei ole käytännössä olemassa kuin paperilla, jos sitä vertaa vaikka SteelSeriesin saavuttamaan 66 gramman painoon, mutta normaaliin päivittäiseen hiireeni verrattuna tuntuman muutos on melkoinen. Varsinkin kun ottaa vielä senkin huomioon, että Logitechin sisuksissa majailee ladattava akku, jonka luvataan kestävän jopa 70 tuntia. Viikon mittaisen testijakson aikana en ladannut sitä kertaakaan. Uskoisin keveydellä olevan myös ergonomista ja hiirirannekipujen syntymistä vähentävää vaikutusta.

Pidän G Pro X:n kohtuullisen matalasta profiilista ja perinteisestä muodosta, joka ei huuda, että tässä ollaan nyt e-sporttaamaan menossa, vaan on kuin perus-volkkari, johon on vaihdettu Porschen moottori. Ehkä ainoana pieninä teknisenä miinuksena voisi mainita sen micro-USB:n ja olisin kaivannut hiirinappeihin jonkinlaista pientä lisämuotoa. Toki ne aina sieltä sormien alta löytyivät, vaikka hiiren pinta tuntuukin inasen tunnottomalta..

Käytännössä kyseessä on kaikin puolin lähestulkoon täysien tähtien arvoinen hiiri, kunnes päästään siihen tärkeimpään probleemiin: hiiri keventää myös lompakkoa melkoisen tuntuvasti, 150 euron verran. 150-200 euron hintaluokkaan ei kovin montaa hiirulaista ole nostettu ja aika paljon saa kaupan hyllyllä itselleen perustella, etteikö vaikkapa 100 euron hintaluokasta löytyisi omiin tarpeisiin riittävää pelivälinettä.

Razerin lippulaivoissa on enemmän ohjelmoitavia painikkeita ja värivaloja, mutta kyllähän tämä kaikkein kevein on ja minä jopa vähän ihastuin sen käyttämiseen. Ehkä joululahjaksi (jos näitä kohta Suomen kaupoista saa) innokkaalle pelaajalle, jolla on jo kaikkea ja parin turnauksen rahapalkinnotkin tilillä? Paitsi jos hän haluaa reilusti RGB-valaistusta jokaiseen välineeseensä.



Logitech G PRO X SUPERLIGHT
Lisätietoa: Logitech
Hintaluokka: 150 eur


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Dirt 5... V2.fi haastatteli: M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova