Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: SpellForce 3: Fallen God (PC)

Jere Tienhaara

20.11.2020 klo 12.34 | Luettu: 2527 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Nyt saa ruokkia trolleja

SpellForce3: Fallen God on järjestyksessään toinen erillinen lisäosa vuonna 2017 ilmestyneeseen SpellForce 3 -peliin, joka oli yhdistelmä reaaliaikaista strategiapeliä ja roolipeliä. Sama resepti on vahvasti läsnä Fallen God -lisäosassa, mutta tällä kertaa seikkaillaan ihmisten tai haltijoiden sijasta uudella hahmoluokalla nimeltä “Trolls”. Luvassa on taistelua, esineiden keräilyä, tukikohdan rakentamista, mikromanagerointia ja paljon, erittäin paljon dialogia.

Peikoilla on asiaa


Eeppisellä matkallaan Urgathin läpi trollijoukkoamme johtaa uusi, urhea johtaja Chieftain Akrog, joka toimii myös pelin päähahmona. Tiiviinä tiiminä Akrogin ympärillä on Hunter Zazka, Moon-Blood Noag ja Grungwar Grayfur. Nämä ovat pelin sankarit, joita pelaaja pääsee ohjaamaan. Matkallaan joukkio tapaa runsaasti erilaisia hahmoja ja näiden hahmojen melko samankaltaisten nimien muistaminen käy erinomaisesta muistiharjoituksesta.


Useassa fantasiateoksessa trollit ovat melko vähäsanaista väkeä, mutta nyt tilanne on päin vastoin. Fallen Godissa trolleilla on paljon asiaa. Tarkoitan todella paljon. Karkealta arviolta noin puolet pelistä menee dialogin seuraamiseen ja monessa keskustelussa omia vastausvaihtoehtojakin piisaa. Dialogit toki pystyy skippaamaan halutessaan, mutta aina hieman arveluttavaksi jää, että missaako välistä jotain tärkeää.

On kuitenkin mukavan raikasta, kuinka usein pahiksena esitetyt peikot ja trollit ovat tällä kertaa tarinan keskiössä hyvisten roolissa.

Silmäkarkkia fantasiamaailmassa


Omassa genressään peli on graafiselta anniltaan aivan viimeisen päälle. Grimlore Gamesin oma Script-moottori piirtää maisemaa komeasti, tekstuurit ovat laadukkaita ja pelin sulava pyöriminen vaatii ihan kunnon tehoa koneesta. Myös pelin musiikki on hienon kuuloista ja sopii teemaan erinomaisesti. Ääninäyttely on kelvollista, toki eroavaisuuksia eri hahmojen välillä ei järin suuresti ole, varmasti samoja ääninäyttelijöitä kierrätetty trollilta toiselle, mutta dialogin määrään nähden laatu on oikein mallikasta. Dialogin laadusta taas ei välttämättä voi sanoa täysin samaa. Hauskahkolta tuntunut idea, että kaikki trollit puhuvat itsestään kolmannessa persoonassa alkoi rasittamaan melko pahasti noin 10 minuutin pelaamisen jälkeen.

Hommaa piisaa


Itse pelattavuus on SpellForce 3: Fallen Godissa tuttua pelisarjan edellisistä osista. Taistelut ovat reaaliaikaista strategiaa, joukkojen hallintaa, tukikohtien rakentelua ja mikromanagerointia. Taistelujen välissä mennään roolipelin hengessä, eli kehitetään hahmoa, tehdään valintoja taitopuussa, taotaan varusteita ja käydään dialogia. Huomiota kaipaavat asetukset ja puuhat meinaavat kevyemmältä pelaajalta välillä mennä yli hilseen, mutta peli ei ole rankaisevimmasta päästä kuitenkaan. Myös vaikeustason voi tietty valita itse.


Fallen Godin kanssa samanaikaisesti julkaistiin myös SpellForce 3: Versus, joka on pelin moninpeliversio, jossa voit ottaa PvP-matseja muiden pelaajien kanssa ja kiivetä rankingissa. Versus on pelattavissa, jos omistaa minkä tahansa osan pelistä ja moninpelistä on tarjolla myös ilmainen kokeiluversio.


Suosittelen 25 euron hintaista SpellForce 3: Fallen Godia kaikille, jotka ovat pelisarjan edellisistä osista pitäneet sekä niille, joita genreyhdistelmä RTS/RPG kutkuttelee. Muut pelaajat luultavasti pärjäävät ilman tätä trolliseikkailua elämässään.

Arvostelussa käytetyn PC:n tiedot: Nvidia GTX 1070, Intel Core i5-7600K, DDR4 2666 MHz 16 Gt



Lyhyesti: SpellForce 3: Fallen God tarjoaa pelisarjan faneille kiinnostavaa lisäsisältöä ja uuden hahmoluokan. Dialogirikas RTS/RPG kolahtaa varmasti hyvin tietylle pelaajatyypille, mutta ei välttämättä riitä tuomaan pelisarjalle tai genrelle uusia faneja.

Hyvää
  • Näyttävät grafiikat
  • Jos pitää dialogista, niin tässä sitä piisaa
  • Genren ystävät saavat kohtuullisen hintaan runsaasti sisältöä
  • Ei vaadi tuntemusta tai osaamista pelisarjan aiemmista peleistä
Huonoa
  • Ei tarpeeksi mullistava, että houkuttelisi genren pariin uusia faneja
  • Samaa aikaa hoidettavien asioiden lista paisuu ajoittain melko suureksi


V2.fi | Jere Tienhaara
< V2.fi pelasi: Xbox S... V2.fi rakensi: Razer... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova