Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Thresher 7.1

Ville Heinonen

02.02.2018 klo 12.33 | Luettu: 7435 kertaa | Teksti: Ville Heinonen

Maapallolta saattaa loppua puhdas juomavesi, polttoöljy ja pandat, mutta eipä ole puutetta pelaajille tarkoitetuista headseteistä.
Tällä kertaa testipenkkiin pääsivät Razerin Tresher 7.1 -luurit. Kyseessä on ns. perussetti tavallisella USB-donglella, eikä hieman arvokkaampi järeämmällä base stationilla varustettu Ultimate-versio. Ei anneta sen haitata, vaan käydään kiinni.


Ensituntuma kuulokkeista on kaksijakoinen. Kuulokkeet ovat periaatteessa tukevan tuntuiset metallisen kehyksen ja asiallisesti toimivan kiristyspannan ansiosta, mutta yleinen keveys sekä kuulokekuppien liitoskohdan nivelet luovat aavistuksen huteran tunnelman. Mikrofoni tulee ulos vasemmasta luurista, jonne sen saa näpsäkästi työnnettyä myös lähes kokonaan piiloon. Mikrofoni on joustava ja sen asennon voi hakea itselleen sopivaksi. Vasemmasta kuulokekupista löytyvät virtakytkin, USB-liitin latausta varten sekä mikrofonin äänenvoimakkuuden säädin. Oikealla puolella tyydytään pelkkään kuulokkeiden äänenvoimakkuuden rullaan. Pehmusteet tuntuvat varsin miellyttäviltä ja pehmoisilta.

Kun kuulokkeet laittaa päähän, alkaa arvostamaan aiemmassa kappaleessa mainittua yleistä keveyttä. Tresherit tuntuvat kokoonsa nähden päässä yllättävän kevyiltä ja siten mukavan ilmavilta – samalla kuitenkin vaimentaen sopivasti ympäristön meteliä. Panta kiristyy päälaelle sopivasti ja vaikka luurit päätä heiluttaessa hieman elävätkin, pysyvät ne hyvin paikoillaan. Päätuntuma on esimerkiksi aiemmin testattuihin Bluen Mofi-kuulokkeisiin verrattuna varsin (hyvällä tavalla) erilainen, eikä korvien kipeytymisestä tarvitse olla huolissaan.

Kuulokkeissa ei itsessään ole linjasisäänmenoa, joten ainoa vaihtoehto kytkemiseen on mukana toimitetun USB-donglen käyttäminen. PC- ja Mac-ympäristöissä riittää pulikan tökkääminen USB-liitäntään, mutta PS4-käytössä pitää dongleen kytkeä konsolin ääni optisella kaapelilla erikseen. Piuhan kytkeminen tuntuu aluksi hölmöltä, mutta toisaalta kun ääni vedetään erikseen konsolin takaa, voi esimerkiksi kotiteatterin äänet pitää aina päällä HDMI:n kautta ja siten simppelisti äänenvoimakkuutta säätämällä valita käyttääkö luureja vai jotain muuta äänilähdettä. Optisen kaapelin käyttö tosin rajaa pois kytkentämahdollisuuden PS4 slim -konsoliin, jossa liitäntää ei ole.


Äänenlaadultaan Thresherit ovat melko mainiot. Niillä kuuntelee mieluusti musiikkia työpäivän ajan, hoitaa Skype-palaveripuhelut kunnialla (myös vastapuoli saa puheesta selvän) ja kun työt ovat ohi, voi loppupäivän ja -yön viettää hyvillä mielin pelien äänitehosteista nauttien. 8 tuntia pitää varata nukkumiselle, sillä akunkestoksi luvataan, ja se myös on, noin 16 tuntia yhdellä latauksella. Normaalissa taustamusiikkikäytössä kuulokkeet ovat monista kilpailijoistaan poiketen miellyttävän neutraalit. Pelikäytössä Razerit sitten puhkeavatkin kukkaan – äänitehosteiden erottelu ja surround-tehosteet tuntuvat huomattavan hyviltä. Kuulokkeet tuntuvat vaikkapa perinteisiin hifikuulokkeisiin verrattuna analyyttisimmilta ja vievät pelaajan syvemmälle pelin syövereihin Pienetkin yksityiskohdat nousevat hyvin esiin, enkä ainakaan omilla korvillani löytänyt juurikaan parannettavaa pelien toistosta. Kuulokkeilla voi kuunnella hiljaa saaden silti yksityiskohdista selvää, tai vääntää hanat kaakkoon ja antaa paukkeen täyttää korvakäytävät. En pelaa käytännössä ollenkaan FPS-pelejä, mutta veikkaan, että silläkin osastolla, ja etenkin sillä, Thresherit hoitavat hommansa varsin mainiosti. Edelleenkään en voi olla korostamatta sitä miten mukavilta kuulokkeet tuntuvat päässä pitkänkin session jälkeen, eikä äänimaailma rasita päänuppia.

Razerin Thresher 7.1 -kuulokkeet ovat siis varsin toimiva kokonaisuus. Positiivisia puolia on paljon, mutta jotakin pientä nokan koputtamistakin löytyy: kuulokekuppien saranat tuntuvat hieman haurailta, normaali bluetooth-yhteys olisi poikaa ja 3,5mm plugiliitäntä olisi myös kiva lisä liitäntärepertuaariin. Mikrofoniäänen voimakkuuteen olisi myös kiva saada jokin indikaattori, sillä ainakin itselleni on vaikeata muistaa edes kumpaan suuntaan rullatessa mikki menee kovemmalle ja kumpaan hiljemmalle – äänenvoimakkuuden suhteen tilanne on aika paljon selkeämpi ja aistiärsyke välitön.



Hintaluokka: noin 170€
Lisätiedot: Razer

V2.fi | Ville Heinonen
< V2.fi ennakoi: SoulC... Pelataanpa feat. Sää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi joulukisat 2024
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova