Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Anki Supertrucks

Ville Heinonen

21.02.2017 klo 13.43 | Luettu: 6026 kertaa | Teksti: Ville Heinonen

Kaaosta radalle

Aiemmin arvostelemamme Anki Overdrive -autorata(peli) on saanut ensimmäisen varsinaisen DLC:nsä, joka kantaa uljaana nimeä “Supertrucks”. Kuten nimi kertoo, kyseessä ovat rekat, jotka astuvat normaaleiden Anki Overdrive -autojen areenalle. Tätä kirjoitettaessa rekkoja on saatavilla kolmea eri sorttia, joista arvostelukappaleeksi saapui vihreä “Freewheel”. Eroavaisuudet eri versioiden välillä ovat värityksessä sekä aseistuksessa.

Supertrucks-lisäosa tuo peliin mukaan uuden pelitilan, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan yhdessä supertruckkien kanssa käytettäväksi. Sen idea on, että rekka asetetaan mukaan peliin normaalien “pikkuautojen” lisäksi (mukana voi olla 1-3 pelaajaa joko ihmisinä tai AI-älyllä), jonka jälkeen aletaan kerätä pisteitä joko tuhoamalla kavereita normaalisti tai kaappaamalla (eng. takeover) supertruck omaan hallintaan ampumalla sitä riittävästi. Lähtökohtaisesti supertruck siis kiertää rataa erityisen autopilotin ohjaamana, ja pelaaja voi kaapata sen hallintaansa, jolloin meno muuttuu radikaalisti. Pelaajan ohjausnäkymä muuttuu supertruckin vastaavaan, jossa perinteinen kaasu-slider on muuttunut pedaaliksi ja käytössä on rekan aseistus. Samaten, mikäli pelaaja paahtaa riittävän pitkään kaasu pohjassa, hän saa käyttöönsä “RAGE”-moodin, jolloin rekka alkaa kiertämään rataa huomattavan nopeasti ja tulittamaan raivoisasti aseistuksellaan. Luonnollisesti tällöin kavereiden niittaaminen käy helpommaksi kuin pikkuautolla, mutta haaste on siinä, ehditkö kaappaamaan rekkaa käyttöösi ennen kuin joku muu tekee niin. Tai tuhoaa sinut normaalilla aseistuksellaan. Rekkaa voi myös käyttää normaalina autona itse säädetyissä open play -pelitiloissa, jolloin se esiintyy omine aseineen autona muiden joukossa.


Rekan ajamisessa on hauskaa vallan ja voiman tunnetta. Noin kolme kertaa suurempi ajokki on massiivinen ilmestys, eikä Ankin kaistaleveydellle paljon pidempää yhdistelmää enää kaipaisi. Supertruckit tuovat peliin hauskaa lisämaustetta, vaikka itse kampanjaan niillä ei ole suurta vaikutusta, koska se on rakennettu niin, että chaptereita voi edetä ilman suurempia lisäinvestointeja. Ennen kuin ehdin tekemään varsinaista testiä, 4-vuotias poikani oli ajanut kymmeniä rekkakisoja radalla maanisen hurmion vallassa – etenkin RAGE-moodi tuntui tuhovoimallaan viehättävän junioria.

Jo aiemmassa arvostelussa esiin tullut ongelma, eli autojen tahaton törmäily, ajosuunnan vaihteleminen ja radalta ulos lentäminen eivät rekan myötä vähenny, mutta ainakaan pikkuväkeä se ei tuntunut haittaavan – oikeastaan päinvastoin. Me vetelät aikuiset tietysti paheksumme, jos pitää tuon tuosta käydä juoksemassa ympäri rataa nostamassa autoja radalle, kun raivopäinen rekka paahtaa 110 lasissa ja raivaa tieltään kaiken sinne osuvan. Olen edelleen sitä mieltä, että Ankin suurin ongelma ovat nimenomaan nämä hallitsemattomat törmäykset ja tilanteet, jossa auto alkaa rataa ja ajosuuntaa etsiessään pyörimään päättömästi, kunnes löytää baanan tai toinen auto törmää tähän. Jos jotain matkan varrella olen oppinut, niin ensisijaisen tärkeätä on aina ennen pelisessiota (ja usein sen aikanakin) pyyhkiä rata puhtaaksi nihkeällä rätillä, jotta pölystä pääsee eroon. Autojen renkaiden puhdistaminen on vähintään yhtä tärkeätä. Muutoin autot alkavat spinnailemaan kurveissa ympäri tai ulos radalta, eikä kisailusta enää tule mitään. Autojen akkukesto myös tuntuu toisinaan vähän loppuvan kesken – etenkin, jos hajalaa pelata pidemmällä radalla täyspitkiä 45 kierroksen eriä. Onneksi lataustapahtuma on nopea.


Suomessa yksi Supertruck maksaa 79,90€, mikä ei ole kovin vähän, jos ajattelee, että rahalla saa kohtalaisen laadukkaan perinteisen autoradan. Jos kuitenkin on jo investoinut noin 200 euroa starttipakettiin ja mahdollisesti satasen päälle lisäautoon ja ratapaloihin, tuo superrekka hauskaa lisäintoa pelaamiseen. Rekan mukaan tulon vaikutus itse pelin sisältöön ei ole hirveän suuri, mutta toisaalta, ainakin omassa perhepiirissä suurin osa pelikerroista on painottunut nimenomaan Open Play -moodiin, jolloin rekkaa voi halutessaan ottaa peliin mukaan kerta toisensa jälkeen.



Lisätietoja: Anki
Hintaluokka: 80 euroa

V2.fi | Ville Heinonen
< V2.fi pelasi: Naruto... V2.fi ennakoi: The E... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

21.02.2017 klo 21.10

Melko kallis DLC, mutta kuulostaa ihan hyvältä kuitenkin.
lainaa
pisvdvspih

22.02.2017 klo 21.07

Ja Disney Infinityä pidettiin rahastuksena
lainaa
Schnail

Rekisteröitynyt 11.11.2011

23.02.2017 klo 19.13 1 tykkää tästä

Kai te tiedätte, mitä DLC(DownLoadable Content) tarkoittaa? Fyysistä esinettä tai asiaa ei voi missään tilanteessa kutsua DLC:ksi. Käyttäkää oikeita termejä, kuten expansion pack tai suomalaisittain laajennusosa. Jos valmistaja on nimennyt tuon virheellisesti, ei se ole mikään syy jatkaa virheellisen tiedon jakamista.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi joulukisat 2024
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova