V2.fi retroilee: testissä Everdrivet
Kaikki pelit oikealle konsolille
Retropelien harrastaminen elää ja voi hyvin! V2.fi testasi Sega MegaDriven, Super Nintendon ja PC Enginen Everdrive-lisälaitteita, joiden avulla aitojen konsolivanhusten käyttäminen helpottuu huomattavasti.
Lisätietoja: Krikzz
Hintaluokka: 100-200 eur
Toimittaja: Mikko Heinonen
Kuvaus, leikkaus: Marko Haarni
Everdrive
Lisätietoja: Krikzz
Hintaluokka: 100-200 eur
Toimittaja: Mikko Heinonen
Kuvaus, leikkaus: Marko Haarni
Keskustelut (4 viestiä)
18.11.2015 klo 22.24
18.11.2015 klo 22.44
Mieluusti lisää näitä tuotteita mitä ei joka poika saa ostettua kotimaasta, kiinnostavaa settiä!
Moderaattori
Rekisteröitynyt 10.04.2007
19.11.2015 klo 14.51
Itse kyllästyin juurikin moduulien kantamiseen, kun GBA:lla tulee pelattua eniten matkustellessa (etenkin lentomatkoilla), jossa matkatavaroissa en mielellään ronttaa mitään ekstraa - vaikka gba-pelit pieniä ovatkin. Kokeilin ensin aiemmin sivustolla mainostettua Dingoo A320 -laitetta, mutta se ei onnistunut vakuuttamaan ja harrastelijaleikkiminen sen kanssa ei jaksanut kiinnostaa.
Onnistuin itse löytämäänGBA:lle EZ Flash IV -moduulin, joka myös syö näitä microSD-muistikortteja. Vastaavaa tavaraa kuin videossa, eli kortille työnnetyt pelit listassa, soft-reset takaisin valikkoon onnistuu useimmista peleistä ROMin päivityksellä (kaikkiin ei toimi) ja pelitallennukset menevät microsd:lle, jossa pelitkin sijaitsevat. Homebrew ja muut toimivat luonnollisesti. Aiemmin noita gballe tehtyjä flashcarteja on vissiin vaivannut joidenkin pelien hidastelu ja bugittelu, mutta mitä EzFlashista lukenut, ongelmia ei juuri ole.
Save statet ei laitteella onnistu ja erikoisemmat piirit tarvitsevat tiedostojen päivittelyä. Esimerkiksi GBA ei itse sisällä konsolin sisäistä kelloa, joka on sisällytetty joihinkin peleihin (lähinnä Pokemon). Lisäksi on aurinkosensoreja käyttävät Boktait (joku fanipäivitys vissiin saatavilla). Huijauskoodejakin saa ainakin pelikohtaisesti päivittämällä. Tallennustiedostoja voi toki siirrellä edestakaisin emulaattorin ja konsolin välillä, jos sellaiseen kikkailuun on tarve.
Kirjaston kantamisen sijaan tulee pelien siirron jälkeen vain pientä pientä extra-vaivaa: valikon selailu ja pelien lataaminen muistiin vie pelin koosta riippuen 15s-60s, joten peli ei ala samanlaisessa silmänräpäyksessä mitä kasettipelit yleensä tarjoavat. Lisäksi tallennus siirtyy moduulin patterista microsd:lle vain kun pelin softa-resettaa valikkoon tai konsolin kytkee pois ja päälle. Patterilla tallennus säilyy toki pidempäänkin, mutta ainakin itse pelailun päätteeksi aina varmistan, että uusin etenemiseni menee muistikortille asti.
Jos patteri kuihtuu joskus oletettavasti vuosien päästä, ei tallennuksia kyetä pitämään yllä konsolin sammutuksen välissä (= ymmärtääkseni soft-reset tallentaa yhä, mutta off/on -reset ehtii kadottamaan tallennuksen). Patterin voi tietysti vaihtaa uuteen kuten vanhojen GB/GBC-pelien kohdalla on joskus tarve, mutta olisihan se parasta, kun ei tarvitsisi välittää moisesta lainkaan tulevaisuudessa.
Moderaattori
Rekisteröitynyt 10.04.2007
19.11.2015 klo 14.57
Kirjoita kommentti