Tuorein sisältö

Shardlake 3/4: murhajuonet menevät solmuun kuin sankarin selkä

04.05.2024 klo 22.45 | Luettu: 436 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3/4:


Nyt muuttujia on tarpeeksi, jotta varsinainen tarina kiinnostaa. Kyttyräselkäinen juristi Shardlake tietää, että tapaturmainen kuolema oli murha, joka liittyy toisen murhan salailuun. Keikarikaveri tietää, että "Lontooseen lähteminen ilman lupaa" on puolivahingossa tehty tappo. Muiden tietämys on mystistä, sillä Lontoo-valhetta ei keksinyt tappaja itse. Alusta saakka homma on vaikuttanut liittyvän politiikkaan, mutta nyt on säpinää ruohonjuuritasolla.

Ihanteellista olisi elää hetkessä, mutta mielenkiintoa ruokkivat myös ajatukset "minisarjan" jatko-osista. Herra isoherra Sean Bean ei ole tehnyt vielä mitään, vaikka hän on keskellä julisteessa. Keikari pysyy yhä kätyrin raameissa, vaikka hänen kiihkoilunsa kuten "kirkonpolttohaaveensa" tekevät hänestä myös jokerikortin, joten jos hän jatkaa Shardlaken Watson-tyyppisenä kätyrinä, hän lienee tavallista onnistuneempi sellainen. Pelaan hänellä tennistä. Jos hän vaikuttaa kätyriltä, joka sotkee pakkaa mutta osaa pahoitella, toivon hänen kuolevan (tms), mutta jos hän vaikuttaa kyseenalaiselta, toivon hänen jatkavan.

Neljäs ruumis löytyy. Shardlake tietää kolmesta, joten hän on valmis lyömään lapun luostarin luukulle. Munkit väittävät näitä sattumiksi, jotka eivät liity heihin, ja neljäs tapaus tosiaan olisi sattuma, jos siitä nyt puhuttaisiin. Viides tapaus ei ainakaan ole sattuma! Jakson lopussa Shardlake alkaa edistyä vähiten tärkeän tapauksen ymmärtämisessä, mikä todennäköisesti kytkeytyy muuhun olennaisesti salailun kautta, mutta myös sallii kuvitella tarinalle farssimaisen lopun. Murhamysteerien on kai tarkoituskin olla "pulp fictionia" (ei Tarantinoa), joten kiva.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2/4 --- Jakso 4/4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Liam Neesonin Mies j... Julien's Auctions my... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova